fbpx

In calitate de operator de date cu caracter personal, SC ELEGIBO SHOP SRL, cu sediul in Ploiesti, str. Int. Grindului, nr.2, bl. B1, sc. H, et.1, ap. 109, jud. Prahova, are obligatia de a asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra.

Documentul de mai jos are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet https://www.elegibo.ro la care ne vom referi in continuare cu denumirea „site-ul”.

Cuprins

      Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

      Scopurile si temeiurile prelucrarii

      Durata pentru care va prelucram datele

      Dezvaluirea datelor cu caracter personal

      Transferul datelor cu caracter personal

      Drepturile de care beneficiati

      Confidentialitatea minorilor

      Modificari in politica de confidentialitate

      Cookie-uri

1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

Prelucram urmatoarele categorii de date cu caracter personal:

Date de identificare – nume, prenume, adresa domiciliu;

Data nasterii si sexul;

Date de contact – email, numar de telefon (mobil, fix sau ambele), adresa;

Date despre membrii familiei – numele sotului/sotiei sau al partenerului de viata, informatii despre copii, etc;

Date bancare – cont bancar, nume detinator, banca emitenta etc;

Date despre comportamentul dumneavoastra in calitate de client – date provenite din activitatea online (pe internet) respectiv achizitii online;

Date digitale – adresa IP, website-uri si pagini personale in retele de social media (Facebook, Instagram, Printerest, Youtube etc.) si alte date si informatii publice disponibile pe internet.

Nu trebuie sa ne acordati aceste date personale, dar daca nu o faceti, este posibil sa nu puteti cumpara de pe SITE si este putin probabil sa beneficiati de o experienta optima pe SITE-ul nostru. Aceasta este alegerea dumnevoastra si noi respectam aceasta alegere.

De asemenea, anonimizam si agregam datele dumnevoastra personale (astfel incat acestea sa nu va identifice) si pentru a le folosi in scopuri precum testarea sistemelor noastre informatice, cercetarea si analiza datelor, imbunatatirea SITE-ului si a aplicatiei mobile si dezvoltarea de noi produse si servicii. De asemenea, distribuim aceste informatii unor terte parti.

Cum obtinem aceste date:

– direct de la dvs. prin crearea unui cont pe site;

– prin intermediul site-ului, dup ace ati completat formularele cu campuri predefinite disponibile;

– dupa interactiunea dumneavoastra telefonica cu departamentul de relatii cu clientii al companiei sau prin intermediul postei electronice (e-mail).

2. Scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs. personale cu urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor ELEGIBO in beneficiul dumneavoastra. Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  • Crearea si administrarea contului in cadrul site-ului www.elegibo.ro;
  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
  • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la întrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile ELEGIBO sau ale partenerilor SC ELEGIBO SHOP SRL.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesara pentru încheierea si executarea unui contract între SC ELEGIBO SHOP SRL si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

Pentru îmbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii în legatura cu comportamentul dvs. de Cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne întemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, având întotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. În acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web si în aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate în wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram întotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs. si ca deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. si nu va  afecteaza similar într-o masura semnificativa.

Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii în care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei ELEGIBO fata de atacuri cibernetice;

– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind înteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru între interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

3. Durata pentru care va prelucram datele

Vom pastra datele dumneavoastra personale pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele, cu exceptia situatiilor in care dispozitiile legale prevad sau ne obliga altfel.

Astfel:

  • cu privire la newsletter-ul site-ului, vom pastra adresa dumneavoastra de e-mail in baza de date a newsletter-ului atata timp cat abonarea dumneavoastra este activa; din momentul in care primim cererea dumneavoastra de dezabonare, vom dezactiva trimiterea de newslettere catre adresa dumneavoastra de e-mail, moment in care adresa de e-mail va fi stearsa din baza de date cu privire la abonatii pentru newsletter;
  • cu privire la contul creat in sectiunea “Contul meu” vom pastra datele dumneavoastra personale pe perioada existentei contului si, ulterior, pe perioada necesara dovedirii operatiunilor efectuate prin intermediul contului; la cererea dumneavoastra expresa contuldumneavoastra si toate datele dumneavoastra stocate de SC ELEGIBO SHOP SRL vor fi sterse din baza de date;
  • cu privire la formularul de contact, vom pastra datele dumneavoastra personale pe perioada necesara oferirii de raspunsuri la mesajele si cererile dumneavoastra si dovedirii corespondentei purtate cu dumneavoastra;
  • in vederea participarii la concursurile si campaniile organizate online de catre site, vom pastra datele dumneavoastra personale pe perioada necesara derularii acestor programe si dovedirii participarii dumneavoastra la aceste programe, conform Regulamentelor comunicate pentru fiecare eveniment in parte;
  • cu privire la realizarea de analize privind navigarea pe site, vom pastra datele privind interactiunile dumneavoastra numai pe o perioada strict necesara scopului descris.

Societatea poate sterge datele dumneavoastra personale atunci cand considera ca nu mai sunt necesare pentru scopurile in care au fost colectate.

Nu stocam informatii si nu accesam informatia stocata in echipamentul dumneavoastra terminal (computer, telefon, tableta etc.) decat cu acordul dumneavoastra prealabil sau atunci cand aceste operatiuni sunt realizate exclusiv in scopul efectuarii transmisei unei comunicari printr-o retea de comunicatii electronice, ori sunt strict necesare in vederea furnizarii unui serviciu al site-ului solicitat in mod expres de catre dumneavoastra (de exemplu, pentru stocarea de informatii referitoare la activitatile desfasurate de dumneavoastra pe site, astfel incat sa utilizati cu usurinta site-ul la o accesare ulterioara).

Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Nu inchiriem / vindem datele dumneavoastra cu caracter personal catre terti.

Pe langa operator, in anumite situatii, datele pot fi accesibile pentru terti precum furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, numite, daca este necesar, ca persoane imputernicite de SC ELEGIBO SHOP SRL.

Acestea sunt obligate prin contract sa mentina confidentialitatea datelor si sa le foloseasca exclusiv in scopul pentru care le-au fost furnizate.

De asemenea, am putea dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal catre autoritatile publice centrale / locale, in urmatoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  • pentru administrarea site-ului
  • in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate de catre SC ELEGIBO SHOP SRL prin intermediul site-ului;
  • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea site-ului si a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranta si autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege;
  • atunci cand dezvaluirea datelor cu caracter personal este prevazuta de lege etc.

  

Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate catre SC ELEGIBO SHOP SRL pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.

Drepturile de care beneficiati

Conform prevederilor legale in vigoare, persoanele vizate beneficiaza de urmatoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat cu privire la modul si motivul utilizarii datelor cu caracter personal;

Dreptul de a solicita copii ale datelor personale pe care le detine o entitate (inclusiv informatiile continute in e-mailuri, mesaje instantanee, note etc.);

Dreptul de a solicita corectarea oricaror inexactitati in datele lor personale;

Dreptul de a ordona stergerea datelor personale (inclusiv stergerea definitiva din sistemele SC ELEGIBO SHOP SRL si din orice sisteme ale unui furnizor de servicii la care societatea a permis accesul);

Dreptul de a solicita societatii incetarea prelucrarii datelor personale;

Dreptul de a se opune utilizarii datelor lor personale in scopuri de comercializare directa;

Dreptul de a avea orice date personale care au fost furnizate societatii transferate catre o alta parte (de exemplu, un alt furnizor de servicii) „intr-un format structurat, frecvent utilizat si care poate fi citit automat”;

Dreptul de a nu fi supus unui proces de luare a deciziilor complet automatizat (adica o decizie generata de sistem fara o contributie umana), in cazul in care rezultatul are un efect juridic sau un efect similar semnificativ asupra persoanei in cauza;

Dreptul a-si retrage consimtamantul atunci cand acesta a fost acordat in scopul unei prelucrari;

Dreptul de a se adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Preluarii Datelor cu Caracter Personal, daca se considera necesar.

In cazul in care societatea primeste o cerere de la dumneavoastra in exercitarea oricaror dintre drepturile mentionate mai sus, vom raspunde cererii in termen de 30 de zile, cu posibilitatea extinderii acestui termen, numai dupa informarea persoanei vizate si cu conditia existentei unui motiv intemeiat care sa justifice imposibilitatea formularii unui raspuns in termenul de 30 de zile.

Confidentialitatea minorilor

SC ELEGIBO SHOP SRL nu contacteaza cu buna stiinta sau nu colecteaza informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. site-ul nu are ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 18 ani.

Daca printr-o eroare intram in posesia unor astfel de informatii si suntem instiintati de acest lucru, vom obtine consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, in cazul in care nu este posibil, vom sterge informatiile de pe serverele noastre.

Daca doriti sa ne comunicati primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, va rugam sa ne contactati pe email la contact@elegibo.ro.

Modificari in politica de confidentialitate

Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta politica de confidentialitate. In cazul unor modificari majore pe viitor veti fi instiintati pe email (daca este posibil) sau prin afisarea unui mesaj specific pe site.

Cookie-uri

Aceasta pagina de internet foloseste fisiere de tip cookie. Cookie-urile sunt fisiere text introduse pe calculatorul dumneavoastra, in smart-phone sau tableta, pentru a colecta informatii standard de logare pe internet si informatii privind conduita dumneavoastra pe site. Aceste informatii sunt utilizate, spre exemplu, pentru a urmari utilizarea site-ului web de catre dumneavoastra si pentru a redacta rapoarte de statistica privind activitatea desfasurata pe website-ul companiei si pe alte site-uri. Puteti seta browser-ul dumneavoastra pentru a nu accepta cookie-uri. Cu toate acestea, unele cookie-uri interne sunt necesare pentru a-i permite UTILIZATORULUI SITE-ului web sa utilizeze serviciile ELEGIBO.

Pentru mai multe informatii, vizitati Politica de cookies.